28.1.2020 12:00 - 12:25 · Korjausrakentamisen uudet ratkaisut -lava ·

Koulut, päiväkodit, omakoti- ja rivitalot sekä kerrostalojen kellarit ikuisesti kuiviksi uudella patentoidulla menetelmällä

Kukaan ei ole koskaan suunnitellut rakentavansa home- ja kosteusongelmaista rakennusta. Ympäristöministeriön Hometalkoot -selvityksen mukaan näitä ongelmia kuitenkin on yli tuhannessa koulussa, 18 000 rivitalossa, 6000-12000 kerrostalossa, noin 250 000 omakotitalossa sekä joka neljännessä hoitoalan rakennuksessa.

Haasteita on monia, mutta suuri yhdistävä tekijä on kosteus paikoissa, joissa sitä ei kuuluisi olla. Lukuisia rakennuksia on jouduttu purkamaan, koska aiemmin ei ole ollut luotettavaa tapaa saattaa rakenteita pysyvästi kuiviksi.

Nyt yhteistyössä Tekesin kanssa sellainen metodi on pitkäjänteisen tutkimustyön ansiosta vihdoin kehitetty. Järjestelmän toiminta perustuu tutkittuun tietoon ja mitattuun dataan. Patentoidulla menetelmällä onkin korjattu loistavin tuloksin jo useita kouluja, päiväkoteja ja taloyhtiöitä. Kaikki kohteet on saatu kuntoon ilman väistötiloja ja toiminnankeskeytyksiä. Esityksessä aihetta käsitellään käytännön esimerkkien ja tutkimustulosten kautta.
Esa Tommola, hallituksen puheenjohtaja, SafeDrying Oy

  • Aika: 28.1.2020 12:00 - 12:25
  • Paikka: Korjausrakentamisen uudet ratkaisut -lava
  • Esiintyjät: Esa Tommola